Sofia Mezi - Балканска Коледа 17-23.12.2015

20151123 sofia mezi 3 facebook 2

КОЛЕДНИЯТ ФЕСТИВАЛ #SofiaМezi

е празник на духа и сетивата, празник на живота и радостта, празник на всички софиянци и гости на града.
В сърцето на столицата, пространството между Националния стадион и метро станция „Васил Левски“, в рамките на 7 дни (от 17 до 23 дек. вкл.), ще се изгради приказно коледно градче, състоящо се от 25 коледни къщички и голяма концертна шатра.

В къщичките ще бъдат поместени представители на най-популярните търговски марки на българския пазар, които ще предлагат всичко, което посетителите на Коледния фестивал очакват – вкусни и разнообразни ястия, специалитети, напитки, десерти, коледни сувенири, забавления за всички възрасти.

За празничното настроение на гостите е предвидена ежедневна празнична програма с вход свободен за всички посетители. Много забавни игри, подаръци, изложба на ледени скулптури, къщички с бонбони и ръчно рисувани бисквити, греяно вино и коледари са само част от приятните изненади на Коледния фестивал #SofiaМezi . Кулминацията на всеки от фестивалните дни ще са двучасовите музикални концерти с начален час 20:00ч. и с участието на едни от най-обичаните от публиката артисти.

Коледният #SofiaМezi е вторият от поредицата едноименни фестивали, които допълват образа на София като европейска столица на културните, кулинарините и празничните традиции. Първото издание на фестивала , посветено на балканската кухня и култура, се проведе през септември 2015г и събра над 50 000 души за четирите фестивални дни.

Коледното издание е резултат от сътрудничеството на Столична Община, „Пазари ЮГ“ЕАД и „Национална спортна база“ЕАД и ще се проведе под патронажа на кмета г- жа Йорданка Фандъкова