Правят открит музей на ледените фигури в центъра на София

IMG 4846

Атракцията е част от коледния базар Sofia Mezi, който е под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова 

Истинско коледно градче ще се издигне в центъра на столицата от 17-ти до 23-ти декември. Пространството между Националния стадион и метро станция „Васил Левски“ ще заприлича на зимна приказка. Коледният фестивал SOFIA MEZI ще включва кокетни къщички, които ще предлагат бонбони, лакомства, вкусни ястия и греяно вино, както голяма концертна шатра, на която всеки ден ще има популярни изпълнители. Входът за коледното градче ще е свободен, а най-голямата му атракция ще е откритият музей на ледените фигури, който ще е разположен пред 400 кв.м шатра за концерти.

По време на седемдневния коледен фестивал, който е под патронажа на кмета г-жа Йорданка Фандъкова , ще се леят 100 литра греяно вино, ще има 700 подаръка, както кулинарни щандове, къщички за десерти, игри, транцови уъркшопове и мн.други. Всеки ден посетителите ще присъстват на безплатни концерти на любими изпълнители, като се очакват и гостуващи артисти от съседни страни.

Първото издание на фестивала Sofia Mezi бе организирано през септември тази година и бе посетено от над 50 000 души.

Коледното издание е резултат от сътрудничеството на Столична община, „Пазари ЮГ ЕАД,  “Национална спортна база” и Select Music Media.