25 000 души пяха с Мирослав Илич в Северния парк

МирославМирослав2Мирослав3

БорисНели ПетковаОтбора на сърцето100каба гаидиСакис Кукос

Организаторите посрещнаха легендата с гигантска погача на фона на “Излел е Дельо хайдутин”

Фестивалът “София Mези“ категорично разби мита за празна София в почивните дни с над 70 000 софиянци и гости на столицата, които посетиха четиридневния празничен маратон в „Северен парк“. Третото издание на фестивала на балканската скара се оказа силен притегателен център за малки и големи с богата си музикална програма, множество спортни активности, игри с над 1000 награди и неустоими кулинарни специалитети. Фестивалът отново впечатли с целодневна програмата, като изненада посетителите с втората „детска сцена“, изцяло фокусирана върху малчуганите и техните таланти, семейна зона, целодневна детска спортна академия и гигантски лунапарк. Над 200 артисти забавляваха гостите на феста с впечатляващи музикални и танцови изпълнения.

За първи път у нас, София Мези организира ежедневни турнири по бабъл футбол, пейнтбол с лъкове, атрактивни семейни щафети, а за любителите на настолните игри - по табла и белот. Фестът стана арена и на оспорвания училищен турнир за купата на  „Васил Манченко“ по баскетбол и минифутбол.

Безспорно кулминацията на най-мащабния безплатен фестивал беше концертът на сръбската звезда Мирослав Илич. Северният парк в кв. „Надежда“ едва побра над 25 000 души, които с нетърпение очакваха сръбската музикална легенда. Близо два часа продължи концертът на Мирослав Илич, който изпълни най-големите си хитове и остана трогнат от топлото посрещане на българските си почитатели. Оказа се, че голяма част от хората в публиката бяха пътували от страната специално за шоуто на сръбския певец. Концертът на Мирослав Илич, както и цялата програма на фестивала „София мези“ бе с вход свободен за посетителите.

Гостите на феста няма да забравят и невероятнните концерти на Борис Солтарийски, Сакис Кукус и двучасовият спектакъл на Нели Петкова и солистите на националния ансамбъл, който завърши със седем биса на певицата. Навръх Гергьовден сцената на „София мези“ бе истинско тържество на българския фолклор с изпълненията на „100 каба гайди“, ансамбъл „София 6“, множество млади таланти от танцови и вокални състави.

Паралелно със забавленията на фестивала, посетителите му имаха възможността да се включат в две благородни каузи. Първата - за подпомагане лечението на майор Стефан Кръстев, в чиято подкрепа се проведе благотворителен мач на “Отбора на сърцето”, в състав Спенс, Кристо, Лео, Играта,  Румънеца и Енчев, Ice Cream и др. Представителният оркестър на сухопътните войски също се включи с изпълнение в помощ на своя колега. Олимпийската шампионка Мария Гроздева, Камелия Воче, Искрен Пецов и други популярни лица помогнаха за набирането на средства за детската коремна хурургия в “Пирогов”, като приготвяха и продаваха благотворително балкански специалитети

Организатори на третото издание на фестивала София Мези са Фондация „Румънеца и Енчев“, музикална компания “Селект Мюзик Медиа”  в партньорство със Столична община, район “Надежда” и район “Връбница”.