София Мези тръгва на турне

Над 100 литра безплатна бира и над 1000 награди във всеки град обещават организаторите

София Мези - най-мащабният безплатен фестивал на балканската култура и кулинарно изкуство, който привлече в София над 70 хиляди посетителя, тръгва на турне. Първият град е Велико Търново, като специално за турнето фестивалът сменя името си с името на града. “Велико Търново Мези” ще се проведе от 26- ти до 29-ти май на цирковата площадка от 10ч. до 22ч. . През четирите фестивални дни посетителите във всички градове ще се насладят на невероятни кулинарни изкушения, поднесени от най-добрите майстори на грила от Сърбия, Гърция, Турция, и България. Ежедневната програма включва мащабни концерти с балкански звезди, турнири по белот и табла, баскетбол, мини футбол, семейна щафета и за първи път в България - бабъл футбол турнир и пейнтбол с лъкове, а за малчуганите целодневна детска анимация и лунапарк.

Всяка вечер програмата ще завършва с големи концерти, в които  ще вземат участие най-добрите школи, изпълнители и състави от всеки град, както и рап звездите Лео, Играта, Крисо, Спенс, Румънеца и Енчев, балканските гласове на невероятната Нели Петкова, Гъмзата, Люси и Андреас и сръбската легенда Бобан Здравкович. 

За футболните фенове организаторите са подготвили  огромен кино екран, на който на живо ще се излъчват мачовете от Шампионска лига и Европейското първенство по футбол, както и най-великите мачое в българската футболна история. Над 1000 награди и 100 литра безплатна бира, както и много кулинарни състезания и изненади очакват посетителите на най-вкусния фестивал в България.

Турнето ще се проведе в следните градове: 26-29.05 - гр. Велико Търново (циркова площадка); 2-5.06 - гр. Стара Загора ( Нов парк) ; 9-12.06 - гр. Бургас (открит паркинг Мол Бургас Плаза); 16-19.06 - гр. Варна (Морска градина) ; 23-26.06 -гр. Добрич (парк Св. Георги) ; 30.06-3.07 - гр.Русе ( Кея до Рига).

Организатори на събитието са Фондация „Румънеца и Енчев“ в партньорство с , музикална компания „Селект Мюзик Медия“ и общините: Велико Търново, Стара Загрора, Бургас,Варна, Добрич и Русе.