Гъмзата, Нели Петкова, Румънеца и Енчев, Бобан Здравкович, Кристо и Спенс хедлайнери на фестивала на скарата във Варна

IMG 3107-min

 

1000 подаръка, 100 литра безплатна бира, 400 кебапчета и 60 см сръбска плескавица очакват варненци на “Варна Мези”

          

  Незабравимо четири дневно изживяване за малки и големи очаква варненци и гостите на града в рамките на  фестивала на балканската култура и кулинария “Варна Мези”, който ще се проведе от 16 –ти до 19- ти юни в Морската градина, под Пантеона.

Спорт, музика и вкусна храна, ежедневно безплатно забавление, целодневна музикална програма, детска спортна академия, петчасови концерти, детски работилници, тематични танцови уъркшопи,  семейна щафета, минифутбол, лунапарк и за първи път в България - бабъл футбол и пейнтбол с лъкове, както и турнири по табла и белот, са само част от целодневните безплатни атракции на фестивала. 

Сръбските майстори на скарата обещават рекорд за най-голяма плескавица, гръцките им колеги– три автентични гръцки чевермета, представители на софийския грил -  60 сантиметрови пържоли, великотърновци - биволски суджук, а горнооряховци - състезание по надяждане с кебапчета за две минути, в което 400 безплатни кебапчета и 100 лв в брой ще отлетят като гларуси.  

 Мащабни тематични балкански концерти с участието на Гъмзата, Нели Петкова, Румънеца и Енчев, музикалната легенда Бобан Здравкович, гръцката звезда Андреас , Скандал, Играта, Кристо, Спенс ще изкушат варненци по време на феста. За по-темпераментната част от посетителите организаторите са предвидили танцови обучения по български и балкански фолклор и хип-хоп. Еежедневните безплатни концерти ще стартират всеки ден от 17ч. под надслов – „Най-доброто от Варна“.

Ежедневните турнири по табла и белот имат за цел да наградят най-добрите играчи във Варна. 

На 19-ти ще се състои благотворителен мач между “Отборът на сърцето”, в състав: Лео, Играта, Спенс, Кристо, Румънеца и Енчев и отбор, сформиран от млади и красиви дами, част от екипа на един от най-емблематичните нощни клубове за Варна.

За най-верните запалянковци ще има и огромен кино екран с размери 8 м х 6 м, който ще излъчва мачовете от Европейското първенство по футбол на живо всяка вечер. 

Организатори на  фестивала са Фондация „Румънеца и Енчев“  , музикална компания “Селект Мюзик Медиа” в партньорство с община Варна.