Световни звезди, гигантска баница и елени ще зарадват софиянци за Коледа

Фестивалът “СофияМези” ще се проведе от 22ри до 29ти декември пред паметника на “Съветската армия”

Грандиозно шоу с участието на световни и балкански звезди, като Nana, „C-block“, Кеба и трубачи ”Цариброд” от Сърбия, Йорданис Агапитос и Ная -от Гърция, както и супер томбола с над 2000 атрактивни награди очакват софиянци по случай коледните празници на фестивала “София Мези”. Събитието, организирано от Фондация “Румънеца и Енчев” със съдействеито на Столична община ще оправдае името си - фестивал на балканската скара - „София Мези“ с уникални скари и чевермета от прясно месо, приготвени на място от най-добрите майстори-готвачи на Балканите. Празнични лакомства, богато разнообразие от мезета, както и гигантска коледна баница, достойна за рекордите на Гинес са допълнителен магнит за посетителите. Фестивалът ще бъде с вход свободен и ще се проведе от 22-ри до 29-ти декември в парк „Княжевската градинка“ пред паметника на „Съветската Армия“. Събитието ще бъде с бляскава украса, акцент в която ще са истински елени от впряга на дядо Коледа. Целодневното забавление ще включва също така и лунапарк, семейни игри, турнири по белот и табла, празнично родео с бик, както и   различни състезания по надяждане и надпиване. Най-добрите в игрите ще получат различни парични награди, таблети, стекове бира, или вино и др.. За зрителите също ще има безплатни напитки, както и утешителни награди за загубилите. 

Градусът на купона ще се повишава не само от ароматното греяно вино, а и големте  родни звезди, сред които ще бъдат група „Сигнал“, Валя Балканска, Гъмзата, Милена Славова, Обратен ефект“, “Айс крийм“ и „Хоризонт“.

Фестивалното градче ще предложи на своите посетители и интересни идеи за коледни подаръци – като ръчно правени сувенири и картички, плетени чорапи, прясно изпечени сладки и други.

  Фондация “Румънеца и Енчев” си партнират с Дирекция социални дейности на Столична Община и държат винаги фестивалът да е съчетан с благотворителни каузи. През декември те ще подарят един незабравим ден на над 100 деца, лишени от родителски грижи, които ще преминат през всички забавления в луна парка и ще получат подаръци от самия дядо Коледа. 

Организаторите ще подкрепят и инициативата на фондация „Четири лапи“ - „да си осиновим бездомно куче“.