IGO - Айгоу /Игнат ''Иги'' Андровски/

IGO a.k.a Иги Андровски

Айгоу /Игнат ''Иги'' Андровски/ е роден на 6 Декември 1985 година в София. След като завършва средното си образование в Националното училище за изящни изкуства ''Акaд. Илия Петров'' през 2004 година, е приет в Нов Български Университет, където следва две специалности  - „Поп и джаз пеене” в класа на доцент Етиен Леви и „Анимационно кино” в класа на професор Иван Веселинов.

От 12-годишен се занимава с брейк денс и модерни танци, изявява се като хореограф и танцьор в различни танцови формации, участва в множество състезания и мероприятия, сред които e и Първият шампионат по хип-хоп танци и шоуденс на Балканския полуостров, където се класира на 4-то място в категорията "Малка Формация". Пее в Младежки смесен хор ''Света Параскева'', а по късно участва и във Фолк-джаз формацията при НБУ с диригент Георги Петков.

В периода между 2002 и 2008 година сформира R&B и Gospel групата "The Ones" и реализира първите си записи в студиата "Nova Studio", "Silvia Music", "Pro-X Studio", "Fresh Records" и Студио "Акустична Версия".

От 2009 година, след разпадането на "The Ones", Айгоу стартира соловата си кариера и издава два аудио сингъла: "Само Секунда" с Мишо Шамара и "Златотърсачка" с Устата. През 2010 година започва да работи с Магга Алиев, а през 2011 година издава първият си видео сингъл "На Неговото Място". Няколко месеца по-късно излиза и вторият видео клип на изпълнителя, режисиран от Bashmotion /Башмоушън/, който носи името "Hey DJ". В края на същата година Айгоу издава и първия си микстейп албум "SuperSex", който има много голям успех в интернет.

През януари 2012 година излиза 3-ят му клип "Party (Парите Искат Ме)" с Играта и Трой, който е съпътстван с клубно турне. Лятото на 2012 година е много силно откъм клубни изяви за Айгоу заедно с House DJ-ят Double D - създават топлес DJ-ката Nikka, с която правят редица партита, които в момента са едни от най-посещаваните хип-хоп партита в страната.

През есента на 2012 година пуска видеото "Статуса" с Пешо Малкия и Dim4ou, а само две седмици след това и клипа "Без Мен" - с F.O. и Dim4ou. И двата видеоклипа са снимани от Bashmotion и жънат успех. Посещенията на продукцията на Айгоу /Иги Андровски/ в интернет надхвъпля 3 000 000. В момента Айгоу завършва работата по дебютният си албум, който ще излезе 2014.