Добрич е домакин на Фестивала на балканската скара

Весна Змиянац и Валя Балканска пеят безплатно на „DobrichMezi“

Известният фестивал на балканската скара „DobrichMezi“ ще гостува от 8-ми до 11-ти юни на територията на скейт парк „Свети Георги“ в града. В рамките на 4 дни Фондация "Румънеца и Енчев" и общинаДобрич са подготвили истински празник за посетителите, включващ най-големите кулинарни майстори и едни от най-добрите родни и балкански изпълнители. Атрактивната програма за феста е пълна с много изненади и интересни състезания, като турнири по табла, белот, футболен билярд, туистър, биърпонг, състезания по надяждане с люти чушки и кебабчета и всички те са с вход свободен. Стотици награди очакват участниците и гостите на феста. За децата е предвидена целодневна безплатна детска анимация, гимнастика, лунапарк, много сладки изкушения, както и симулатор със спортни коли, гигантско бънджи и още много игри. В първият ден на фестивала градуса на купона ще вдигнат легендите от „Сигнал“, на 9-ти юни за всички ще пее Борис Солтарийски, а преди него нашумелите музиканти от „Виво Монтана“ ще загреят посетителите. На 10-ти – гръцкият изпълнител Йорданис Агапитос и сръбската мегазвезда Весна Змиянац са гвоздеят в програмата. Последният фестивален ден ще започне още на обяд в 12 часа с концерт на фолклорната прима Славка Калчева. А вечерта от 20 ч. голямата Валя Балканска ще се качи на сцената. Всички концерти са безплатни за гостите на феста. Посетителите ще могат да се запознаят и с интересни занаяти и ръчно изработени сувенири. Организаторите ще подкрепят и три благотворителни каузи. Те ще подарят един прекрасен ден на деца от домове, лишени от родителски грижи. Другите каузи са в подкрепа на децата на служители от МВР, загинали при изпълнение на служебния си дълг от националната кампания „Завинаги с нас”, а заедно с Българска спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи ще бъдат организирани надпревари за тях и всички желаещи да се включат.

Избират най-секси мотор за старта на „Банкя Мези“ на 4 май

Конкурс за „Най-секси мотор“, провеждан за първи път у нас ще даде старт на хитовият фестивал на балканската скара „Банкя Мези“, който ще се проведе от 4-ти до 8-ми май в  парк „Ротонда“ в гр. Банкя. Откриващият концерт на феста ще бъде на рокдамата Милена и група „Обратен ефект“, които не само ще пеят, но заедно с радио водещата Надя и хитовото шоу на блондинките по радио „Фреш“ ще се включат в избора за „Най-секси мотор“. Всички мотористи и мото фенове ще имат възможност да участват в шеговитата надпревара с награди, която стартира на 4-ти май след 18 часа в парк „Ротонда“. „Банкя Мези“ ще предложи на всички посетители и празнични щандове с гергьовски изкушения, като чевермета, месни деликатеси и кулинарни изненади, приготвени от най-добрите майстори готвачи на Балканите. 

Организаторите са предвидили и целодневни атрактивни забавления с над 1000 награди. Гостите на празника ще могат да играят на гигантски футболен билярд, бабъл футбол, голям туистър, ще могат да се включат и в състезания с радиоуправляеми колички  също и в традиционните турнири по белот и табла, включително и надяждания с вкусотии. Всеки ден на феста се очакват улични уроци по български фолклор. Входът за всички събития е свободен, както и за вечерните концерти на големите гост - изпълнители - Неда Украден, Весна Змиянац, Веселин Маринов, Гъмзата, Милена Славова, Обратен Ефект, Виво Монтана, „Пиротски Трубчи“ и други. Посетителите на феста ще се насладят на празничен обеден концерт на Славка Калчева на 6-ти май в 12.00 часа, а всеки следобед и на невероятните музиканти -победители от фестивала в „Гуча“. Специално за децата ще има и целодневна безплатна детска анимация, конкурс за таланти, мини мис и мистър , както и търсене на съкровища. Изпълнителите на „Шатрата“ си партнират за фестивала със Столична община и район „Банкя“.

Рап-групите C-block и Nana откриват с безплатни концерти фестивала „София Мези“

Световни и балкански звезди пеят на фестивала „София Мези“ с вход свободен 

Световноизвестният изпълнител Nana  ще открие с безплатен двучасов концерт фестивала „София Мези“ този четвъртък от 20 часа. Събитието, организирано от фондация „Румънеца и Енчев“ и с подкрепата на Столична община ще се проведе в Княжеска градинка пред паметника на „Съветската Армия“ и обещава големи атракции за посетителите. Специално за Бъдни вечер майстори-готвачи ще приготвят в огромен, юнашки тиган  традиционен български боб на огън, като всеки ще може да опита от него. За празника ще има и представление на фондация „Коледен тръст“ - „Приказка за Коледа и големия коледен бъдник“, както и множество награди за малки и големи. Надпревари по надяждане с кебапчета и люти чушки, танцови уъркшопи, джаги, плюс още много различни състезателни игри и томболи също обещават над 2000 атрактивни награди. За градуса на настроението ще се погрижат световни, балкански и родни звезди, като „C-block“, Кеба, трубачи ”Цариброд”, Йорданис Агапитос и Ная, както и група „Сигнал“, Валя Балканска, Гъмзата, Милена Славова и много други. Уникални скари и чевермета от прясно месо, както и гигантска коледна баница са допълнителен магнит за посетителитена фестивала, който ще се състои от 22-ри до 29-ти декември и ще е с вход свободен. По време на събитието организаторите ще подкрепят и няколко благотворителни каузи, като една от каузите е да дарят храна на Кризисен център за бездомни в „Захарна фабрика“ на 25декември.