СкандаУ

СкандаУ

Йонислав Йотов – Тото и Лъчезар Евтимов създават група СкандаУ през 2010. Година, в която двамата бивши футболисти, преустановяват спортните занимания и започват да правят музика – такава, каквато според тях, на българския пазар няма.

„Една от причините да създадем СкандаУ е, че никой не ни предлагаше рапа, който искахме да слушаме. Решихме, че ще си го създаваме сами. В момента има търсене на рап музика, а ако има повече търсене отколкото предлагане, пазарът рухва. Затова се появихме и ние – за да спасим пазара” – шегуват се момчетата.

Дебютната песен на рапърите носи името „Хляб и сол”, а клипът към нея е посветен изцяло на изрисувания преди време Паметник на Съветската армия.

След „Хляб и сол”, момчетата се явяват в „България търси талант 2”, където участват с две песни – „Тв и радио” и „Все тая”. След появата им в телевизионния формат, където стават полуфиналисти, песента „Радио и ТВ” също се сдобива с видеоклип. Благодарение на нея, СкандаУ получават не само присъдата „рап феномен на България”, но и номинация в категория „група на годината” на BG Hip Hop Awards.

В началото на 2013 година се появява песента „Къш Къш”, която само за седмица окупира челните позиции на музикалните класации и се превръща в едно от най-тиражираните парчета за първото тримесечие на годината. Междувременно рапърите получават възможността да бъдат подгряваща група на концерта на Rick Ross в Пловдив.

Успехът не изоставя и следващата им песен „От Юни до Август” - дует с Део - един от най-любимите на младежите за това лято.